The Right Brain Vs The Left Brain Test

13 Οκτωβρίου, 2007

Δείτε προσεκτικά την παρακάτω εικόνα..

test.gif

Η κοπέλα σας φαίνεται ότι κινείται με τη φορά του ρολογιού ή ανάποδα? Αν τη βλέπετε να γυρίζει με ωρολογιακή φορά (δηλαδή ότι πατάει το αριστερό πόδι στο πάτωμα), τότε χρησιμοποιείτε πιο πολύ το δεξί μέρος του εγκεφάλου σας!
Προσέξτε ότι δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση σε αυτό το “τεστ”, αλλά διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου στον καθένα μας!
Το φοβερό είναι ότι όλοι πιστεύουμε ό,τι μας υποδεικνύουν τα μάτια μας,και πιστεύουμε ότι και οι άλλοι συμφωνούν μαζί μας! (Από προσωπική πείρα, από διάφορους φίλους πήρα όλες τις πιθανές απαντήσεις.Μάλιστα η πιο αστεία ήταν ότι η κοπέλα «αλλάζει πόδι» και δεν πατάει με το ίδιο συνέχεια!)

Μπορείτε να κάνετε διάφορα τεστ προσωπικότητας στο Διαδίκτυο και να δείτε ποιο ημισφαίριο χρησιμοποιείτε πιο πολύ όπως το Right Brain vs Left Brain Creativity Test.

Επίσης, πληροφορίες σχετικά με τις κύριες λειτουργίες του κάθε ημισφαιρίου, μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

UPDATE : Στα comments, το spoiler που έχω παραθέσει αρχικά, λογικά είναι λάθος! Δείτε εδώ για την ερμηνεία που δόθηκε από τη Lady In Black στο forum των ΣΗΜΜΥ (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ). (Προσέξτε ότι δεν είναι απαραίτητα η σωστή.) Μια ωραία εξήγηση υπάρχει και εδώ. Επίσης,δείτε και εδώ για περισσότερα.

Νέα εικόνα για περισσότερο «κάψιμο»!!!

(posted by cobalus – thnx to Zeus)

36 Σχόλια “The Right Brain Vs The Left Brain Test”

  1. giama Says:

    Επειδή δεν φαίνεται κάπου να σημειώσω ότι το post είναι από τον Cobalus που μας τιμά με τις δημοσιεύσεις του και τον ευχαριστώ!!!

    Εγώ πάντως βλέπω να πατάει το αριστερό πόδι… (και ξεκινάω τα τεστάκια)!

  2. cobalus Says:

    Συνεχίζω τις απαντήσεις στο τεστ και συμφωνώ με τον αγαπητό administrator και chief-author!Κι εγώ βλέπω να πατάει με το αριστερό πόδι..
    S P O I L E R:

    Παρατήρησα επίσης το λόγο για τον οποίο διχάζεται η κοινή γνώμη:η σκιά κινείται με αντίθετη φορά από τη κοπέλα!Η κοπέλα κινείται πράγματι ωρολογιακά αλλά η σκιά αντι-ωρολογιακά!


  3. Αριστερα βλεπω και εγω…

  4. ilektrojohn Says:

    Δηλαδη πως θα μπορουσε να τη δει κανεις να [παταει με το δεξι….?? Αφου πχ αν παγωσεις την εικονα οταν εχει πλατη σε μας φαινεται καθαρα…

  5. cobalus Says:

    Εγώ αν εστιάσω στη σκιά της και μετά από λίγο την κοιτάξω,μερικές φορές τη βλέπω να πατάει με το δεξί!!!Βλέπε την εξήγηση και στο spoiler στο παραπάνω comment που έκανα! 😉

  6. mafioza Says:

    Η κίνηση γίνεται σε εύρος 180 μοιρών, εναλλάξ- μία αριστερόστροφα και μία δεξιόστροφα και όχι σε εύρος 360 μοιρών. Πρόκειται για μια απλή οφθαλμαπάτη.

  7. cobalus Says:

    Mafioza με βάζεις σε σκέψεις,αλλά εξακολουθώ να πιστεύω αυτό που έγραψα στο spoiler..

  8. mafioza Says:

    Είναι απλό. Σκέψου την κίνηση που κάνει ο υαλοκαθαριστήρας του αυτοκινήτου. Το ίδιο γίνεται κι εδώ. Εύρος κίνησης 180 μοίρες μία δεξιόστροφα και μία αριστερόστροφα. Κοίταζα την εικόνα για κανά μισάωρο για να το καταλάβω όλο αυτό. Ίσως μπορέσεις να δεις αυτό που λέω τη στιγμή μου «τέμνονται» το σταθερό πόδι με αυτό που είναι πιο ψηλά (η στιγμή αυτής της τομής βρίσκεται ακριβώς «ευθεία», όπως πηγαίνει το βλέμα σου). Τα λέω λίγο μπακάλικα για να γίνω κατανοητή.

  9. cobalus Says:

    Κατάλαβα τι εννοείς,αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η σκιά μάς μπερδεύει..Απλά η σκιά και η κοπέλα κάνουν 2 αντίθετες κινήσεις..
    Anyway,σημασία έχει να δούμε ποιο ημισφαίριο χρησιμοποιούμε πιο πολύ!Τον τρόπο που χρησιμοποίησαν για να το φτιάξουν π.χ. σε Matlab,δύσκολο να το μάθουμε,ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει 😉

  10. monogramma Says:

    egw mperdeytika…..

  11. monogramma Says:

    pws ginetai na tin dei kaneis na gyrizei apti meria toy rologiou?afou pataei me to dexsi podi k paei apo ta dexsia pros ta aristera,antistrofa dil apo to roloi…mipws einai moufa to test?

  12. Luxus Says:

    Η εικόνα είναι απόλυτα συμμετρική. Δεν είναι απάτη το φαινόμενο, αλλά …οφθαλμαπάτη.

    Η σκιά δεν βλέπω να έχει κάποια ανωμαλία ή κόλπο.
    Κοίταζα την εικόνα με το αριστερό μάτι και το δεξί κλειστό, και την έβλεπα να γυρίζει με τη φορά του ρολογιού, ενώ με το δεξί ανοιχτό και το αριστερό κλειστό, μετά από λίγο είδα το αντίθετο.

    Μετά από λίγη προσπάθεια, κατάφερα να ανοιγοκλείνω τα μάτια μου και να «αντιστρέφω» την κίνηση της κοπέλας, να τη βλέπω να κάνει μια στροφή από τη μια πλευρά και μια στροφή από την άλλη.

    Τελικά, όμως, με πειραματισμό με τυχαία ανοιγοκλεισίματα των ματιών, συνειδητοποίησα κάτι που με έκανε να αμφιβάλλω ότι το όλο φαινόμενο έχει να κάνει με το ημισφαίριο του εγκεφάλου:
    Ανάλογα με το σημείο στο οποίο θα άνοιγα το μάτι μου, έβλεπα την ανάλογη κίνηση.

    Αν άνοιγα τα μάτια μου καθώς το σηκωμένο πόδι της κοπέλας βρισκόταν στα αριστερά και μετά πήγαινε δεξιά, έβλεπα στη συνέχεια την κοπέλα να περιστρέφεται με τη φορά του ρολογιού. Ενώ το αντίθετο συνέβαινε όταν άνοιγα τα πόδια μου ενώ το πόδι της ήταν δεξιά.

    Υποθέτω ότι είναι η φιγούρα έτσι σχεδιασμένη που σε κάνει να νομίζεις ότι όταν το σηκωμένο πόδι είναι στο κέντρο και συμπιπτει με τον κορμό της κοπέλας, τότε βλέπεις την πλάτη της. Άρα, ανάλογα με την κίνηση που θα δεις στην συνέχεια, αν το πόδι φύγει αριστερά ή δεξιά, σχηματιζεις την εντύπωση ότι η κοπέλα κινείται αντίστροφα με το ρολόι ή μαζί με το ρολόι αντίστοιχα.

    Αυτή μου φαίνεται ότι είναι η απάντηση και έχει να κάνει με το ποιο frame βλέπω στην αρχή και όχι με το ημισφαίριο του εγκεφάλου.

    Παρόλα αυτά δεν μπορώ να αποκλείσω και αυτή την περίπτωση, γιατί αναρωτιέμαι για ποιο λόγο θεωρώ ότι βλέπω την πλάτη της και όχι το μπροστά μέρος…

  13. themos Says:

    Ουάου είναι εκπληκτικό…. μπορώ και εναλλάσσω τις φορές κίνησης σχεδόν ηθελημένα! Αν κοιτάξω την κοπέλα, κινείται ωρολογιακά, αλλά αν εστιάσω λίγο στην σκιά πρώτα, αρχίζει να κινείται αντίθετα! Θα έλεγα ότι αλλάζει η φορά κίνησης στην εικόνα, αλλά κοιτάμε την εικόνα με τη φίλη μου εδώ και βλέπουμε ταυτόχρονα διαφορετικές φορές περιστροφής!

  14. goas Says:

    Αγαπητοί, η εικόνα είναι δισδιάστατη και ο εγκέφαλος προσπαθεί να την αντιληφθεί τρισδιάστατα.
    Η mafioza έχει δίκιο, εν μέρει, καθως τα frames της κινούμενης εικόνας είναι τα ίδια μεταξύ των δύο άκρων (δεξιά και αριστερά) και κατοπτρικά μεταξύ τους ως προς το μέσον.
    οπότε, αν παγώσουμε την εικόνα της κοπέλας στη μέση, δεν θα μπορούμε να συνάγουμε εαν είναι η πλάτη ή, το στήθος της. Ο εγκέφαλος «αποφασίζει» τί θα δει!
    Για την ιστορία, εμένα μου δείχνει διαφορετική φορά αναλόγως πότε την κοιτάζω. Αν η πρώτη ματιά τη βρεί με το σηκωμενο πόδι προς τα δεξια μου, φαίνεται να πηγαίνει αντίστροφα από το ρολόι και αριστερά το ανάποδο!!
    Ίσως, βέβαια, να είμαι στα πρόθυρα κατάρρευσης, ε;

  15. cobalus Says:

    Τελικά,είχα άδικο για τις 2 διαφορετικές κατευθύνσεις!
    Μπορείτε να πάτε στο forum των ΣΗΜΜΥ (ειδικά στην 3η σελίδα) για την περιβόητη εξήγηση από τη Lady In Black,εδώ.

  16. cobalus Says:

    Mπείτε στο forum και κατεβάστε το rar http://shmmy.ntua.gr/forum/download.php?id=1481.Εγώ αν αρχίσω να βλέπω τις εικόνες από το 16ο frame μέχρι το τελευταίο «βλέπω» να πατάει με το δεξί,αλλά αν τη δω από το 1ο frame τη βλέπω να «πατάει» με το αριστερό…Οι εξηγήσεις δίνονται στο παραπάνω link στο forum,και συμφωνώ ότι η κίνηση είναι 180 μοιρών όπως είπε παραπάνω η mafioza.

  17. Σοφία Says:

    Κι εγώ μπορώ να την δω να γυρνάει και από τις δυο μεριές. Τι να φταίει, γιατρέ μου;

  18. cobalus Says:

    Εγώ μετά από τόση ώρα μπορώ να τη δω να γυρνάει όπως θέλω..Φαντάζομαι ότι για το τεστ μετράει μόνο η πρώτη εντύπωση που είχαμε.Τώρα παρατήρησα ότι στη 2η εικόνα, αν τη βλέπεις με το δεξί πόδι κάτω,τότε το μπαλάκι είναι ακίνητο στο χέρι της,αλλιώς δε φαίνεται ότι είναι σε ένα χέρι σταθερά..

  19. eimailiontari Says:

    Απο το πολύ κοίταγμα της εικόνας κοντεύω να… ερωτευτώ την κοπέλα!!! Πω πω κάψιμο! Πάντως συνεχώς βλέπω τη κοπέλα να πατάει το αριστερό και να γυρνάει με τη φορά του ρολογιού…
    Τι? Δεν είμαι καλά ε? Το ήξερα!!!

  20. parafonos Says:

    Τελικά είμαι αριστεροδέξιος διότι την μια την βλέπω να χορεύει πάνω στο ένα πόδι και αμέσως ακολουθεί το δεύτερο…

    Μήπως αυτό σημαίνει ότι βλέπω τον Βενιζέλο να κερδίζει την ΝΔ αλλά θα ψηφίσω τον Παπανδρέου;


  21. […] https://giama.wordpress.com/2007/10/13/the-right-brain-vs-the-left-brain-test/ στο οποίο έχουν κάνει πολύ δουλειά και το έχουν ψάξει ομολογουμένως περισσότερο το θέμα από εμένα. Ένας ακόμη ενδιαφέρον σύνδεσμος για το πώς ερμηνεύεται ο διαφορετικός τρόπος που βλέπουμε αυτήν την εικόνα δίνεται εδώ: http://www.alchemysite.com/blog/2007/10/left-right-brain-dancing-girl.html […]

  22. Myrto Says:

    Ego pou vlepo n pataei mia st ena podi k mia st allo??? Ti simainei…?? Prota eida oti pataei st aristero k meta… allakse :S :S :S ! Einai sovari i periptwsi mou!??

  23. Konstantinos Says:

    Επειδη ετυχε πριν δυο τρεις βδομαδες να παρω ενα mail με τη συγκεκριμενη φωτο,ελεγε οντως οτι αναλογως με ποια φορα το βλεπεις,χρησιμοποιεις κ το αντιστοιχο μερος του εγκεφαλου. Μαλιστα ελεγε οτι ειναι λιγοι αυτοι που μπορουν να δουν την εικονα να περιστρεφεται (εξ αρχης ε? Για πρωτη φορα παρατηρησης) κ απ τις δυο πλευρες. Αν το βλεπεις,συμφωνα με το mail παντα που λεει οτι ειναι αποτελεσματα επιστημονικης ερευνας, τοτε χρησιμοποιεις και τα δυο ημισφαιρια κ εχει IQ πανω απο 160!

  24. akisgr Says:

    ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ. ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ.
    ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΓΧΡΩΜΟ ? ΑΣ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ……

  25. xrhstos Says:

    ti sto diaolo??? ksafnika alakse

  26. thanos Says:

    proswpika th blepw opws thelw… ama estiasw sta podia thn blepw sa na pataei mia sto ena mia sto allo kai taytoxrona tentwnei to allo xeri…

  27. thanos Says:

    h deyterh einai pio swsto mou fainete na th fanazomai aristerostrofa gia na kinhtai swsta kai h mpala

  28. Konstantina Says:

    Mou pire para poli ora oste na katafero na do oti i kopela girizei me ti fora tou rologiou. ( me voithise telika to na estiazo tin prosoxi mou sta podia…) Oso gia ti deuteri eikona, ekeini me to mpalaki,otan prospatho na ti do me ti fora tou rologiou allazei sinexos kai einai san na min kanei kiklous i kopela alla san na allazei sinexos fora!!! Pantos einai TELEIO!!!!

  29. giwrgos_ Says:

    arxika thn evlepa na gyrizei symfwna me tous deiktes tou rologiou.
    deksiostrofa, patwntas to aristero ths katw.
    thn koitaksa kana dyo treis fores, oxi gia pollh wra,
    kai koitwntas th all mia fora argotera, thn eida n agyrizei anapoda! aristerostrofa!
    kai den kanw plaka.
    afou emeina na to koitazw, kai na parakseneyomai pou den to evlepa ayto prin!
    eniw8a san na eixan <> me ena tropo, ta matia mou!
    tarakounhsa to kefali, kai otan ksanakoitaksa, gyrnouse…
    …kanonika.pali deksiostrofa.
    8a zhsw giatre mou…?

  30. vlaxos Says:

    wraia!tha sas protino kai kati akoma pio gamato!!!
    kitakste poli prosektika ti gineka kai skeftite oti den girizei kan giro apo ton aksona tis.diladi oti kinite mono 180 mires!!
    akoma pio liana oti pigenei mia aristera kai mia deksia alla me to idio podi.
    koufo!!!!!!!!

  31. vlaxos Says:

    gia na voithiso ligo parapano,min koitate ti gineka sti mesi tis alla estiaste mono stin gampa tou podiou pou akoumpaei to patoma!

  32. Sakis Says:

    Egw twra pou blepw kai tis dio eikones na girnane kata tin fora tou rologiou??? opou kai an estiasw, opio mati kai an klisw! Lete na zisw?? 🙂

  33. takhs Says:

    Egw otan thelw tin vlepw na girnai aristera kai otan thelw tin vlepw dexia.
    Sovara !

  34. olga Says:

    paidia ego thn vlepo na pataei sto aristero podi alla an koitaxo kato ta grammata meta thn vlepo na pataei sto dexi podi, auto ti shmenei???

  35. Vernita Says:

    If you’d like to reap the benefits of your enjoy and obtain probably the most out-of-it,
    insert coins in to the equipment.


Σχολιάστε