Μαθήματα οικολογικής οδήγησης

18 Σεπτεμβρίου, 2008

Eco-driving ή οικολογική οδήγηση είναι ένας έξυπνος τρόπος οδήγησης, ο οποίος συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και των εκπομπών ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο θερμοκηπίου και βασίζεται στο χαμηλό αριθμό στροφών.

Έτσι απο χθές και μέχρι το Σάββατο θα βρίσκεται στην πλατεία Κοτζιά ένας προσωμειωτής οικολογικής συνείδησης με τα όλα του -τιμόνι,πενταλ,ταχύτητες- όπου καθένας απο εμάς θα μπορεί να πάρει μια γεύση απο το Eco-driving και να μάθει να οδηγεί με οικολογική συνειδηση.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος μέσω της προώθησης αειφόρων τρόπων μετακίνησης και της συνετής χρήσης του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα κέρδη απο τον οικολογικό τρόπο οδήγησης είναι πολλαπλά. Ο οδήγός επιτυγχάνει 10-15% εξοικονόμηση καυσίμου,μείωση κόστους συντήρησης, μείωση ηχορύπανσης καθώς και 10-25% λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ακόμα οτι το eco-driving προσφέρει ίσο χρόνο ταξιδιού σε σχέση με το συνήθη τρόπο οδήγησης.

Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα οφέλη και τους χρυσούς κανόνες του eco-driving μπορούν να επισκεφτούν το site  www.ecodriving

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: