Εβδομάδα Αστικής Κινητικότητας 2008

15 Σεπτεμβρίου, 2008

Βασισμένη σε μία ιδέα που ξεκίνησε το 2002 και τείνει πλέον να γίνει θεσμός, η φετινή Εβδομάδα Αστικής Κινητικότητας (ή Εβδομάδα Μετακίνησης, European Mobility Week στα αγγλικά) θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 του ίδιου μήνα. Σύνθημα της φετινής εβδομάδας «Καθαρός Αέρας για Όλους. Ένα όνειρο ή μια δυνατή πραγματικότητα;» (Clean Air for All ! A dream or a possible reality?)

Στα πλαίσια της εβδομάδας, όσον αφορά την Ελλάδα, το Υπουργείο Μεταφορών έχει ανακοινώσει κάποιες δράσεις οι οποίες εντοπίζονται μόνο στην Αθήνα και δεν έχουν ιδιαίτερη συσχέτιση με την κεντρική ιδέα που προωθηθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Χαρακτηριστικά, στην επίσημη ευρωπαϊκή ιστοσελίδα της δράσης, η Αθήνα δεν φαίνεται καν στις συμμετέχουσες πόλεις, ενώ από την Ελλάδα φαίνεται ότι συμμετέχουν στη δράση μόνο η Λαμία και η Νέα Ερυθραία. Επίσης η Ελλάδα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που δε διαθέτουν ιστοσελίδα για την στήριξη της δράσης.

Σημαντικότερο γεγονός στην Αθήνα στα πλαίσια της δράσης φαίνεται να είναι η δωρεάν μετακίνηση των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις 22 Σεπτεμβρίου που είναι η φετινή «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».

Μάλλον κάποιοι δεν αντιμετώπισαν την προσπάθεια με την σοβαρότητα που αρμόζει σε μία δράση τέτοιας εμβέλειας, καθώς σε αυτή συμμετέχουν περισσότερρες από 1650 πόλεις τόσο από την Ευρώπη όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: