Ασφαλέστερα ψώνια στo internet!

5 Δεκέμβριος, 2007

Έχει εμφανιστεί σοβαρό πρόβλημα με τις αγορές που γίνονται μέσο πιστωτικής κάρτας σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα: με διάφορα εξελιγμένα μηχανήματα που χρησιμοποιούν επαγγελματίες, χάκερς μπορούν να υποκλέψουν τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας, την στιγμή που ο ανυποψίαστος πελάτης βρίσκεται μέσα σε ένα κατάστημα και δίνει την πιστωτική του κάρτα για να πληρώσει.

Ο χάκερ εκείνη την ώρα βρίσκεται έξω από το κατάστημα και με ένα ασύρματο δρομολογητή παίρνει όλα τα στοιχεία του κατόχου της πιστωτικής κάρτας.

Τα στοιχεία που μπορεί να υποκλέψει ένας χάκερ είναι ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας και η διεύθυνση του κατόχου της κάρτας. Αυτά τα στοιχεία πωλούνται στο internet από τους επιτήδειους χάκερς ακόμα και στην τιμή των 25 ευρώ.

Κάτι που συνέβη στην περίπτωση ενός μυστικού πράκτορα που ερευνούσε το συγκεκριμένο θέμα και αγόρασε με 25 ευρώ έκαστος τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τεσσάρων ανθρώπων.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που τείνει να γίνει δεδομένο στις Ηνωμένες πολιτείες τον Καναδά και την Αγγλία και υπάρχει μεγάλη στροφή των καταναλωτών που αποφεύγουν την άμεση αγορά με πιστωτική κάρτα από κάποιο κατάστημα και προτιμούν την αγορά μέσο internet θεωρώντας την ασφαλέστερη.

Η συγκεκριμένη έρευνα προβλήθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο CBS.

Στην έρευνα αυτή, οι αριθμοί που φτάνουν τα 100 εκατομμύρια πιστωτικών καρτών που έχουν κλαπεί τα στοιχειά τους δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

[via cosmo.gr]

(posted by cobalus)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: