Η Agatha Christie του Διαδικτύου

10 Νοέμβριος, 2007

Το παρακάτω κείμενο είναι της Μανιάνα Καλογεράκη και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον γι’ αυτό και το παραθέτω και εδώ.
Εκ πρώτης όψεως, το όνομα Νίνα Κουλετάκη μπορεί να μην σας λέει πολλά.
Εάν όμως πληκτρολογήσετε http://eglima.wordpress.com, θα ανακαλύψετε ότι αυτό το όνομα κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού site με ιστορίες εγκλημάτων και δη ανεξιχνίαστων, το οποίο τιτλοφορείται ‘Εγκλημα και Τιμωρία’.

Οπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η δημιουργός του blog, Νίνα Κουλετάκη είναι υπάλληλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και θα μπορούσε άνετα να εξελιχθεί σε επαγγελματία του είδους. Διάβασε το πρώτο μυθιστόρημα της αγαπημένης της Agatha Christie σε ηλικία 11 ετών και από τότε η ενασχόλησή της με δολοφονίες που συντάραξαν τόσο την Ελλάδα, όσο και την παγκόσμια κοινή γνώμη, έγινε ισχυρή και διαρκής. Zodiac, Jack ο αντεροβγάλτης, ο δολοφόνος της σκακιέρας, αλλά και πιο οικείες στο ελληνικό κοινό υποθέσεις, όπως ο δράκος της Καλογρέζας και η δολοφονία Αθανασόπουλου στη Χαροκόπου, αποτέλεσαν την αφορμή που η Νίνα Κουλετάκη θέλησε να προχωρήσει στη δημιουργία του πρώτου διαδικτυακού αρχείου εγκλημάτων στα ελληνικά.

Οικογενειακά εγκλήματα, serial killers, μέθοδοι εκτέλεσης, αλλά και ένα εντυπωσιακό αρχείο με ‘τόπους’ εγκλημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται ‘Ο ληστής με τις γλαδιόλες’, αλλά και ο φρικαλέος Eddie Gein, θα συναντήσει ο επισκέπτης του blog το οποίο γνωρίζει τεράστια επιτυχία και προσελκύει όλο και περισσότερους αναγνώστες. Εκτός από όλα αυτά, η δημιουργός του, φροντίζει να παρουσιάσει και ένα ειδικό και άκρως ενημερωμένο section αστυνομικής λογοτεχνίας.

Οπως δήλωσε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η Νίνα Κουλετάκη, η συλλογή των στοιχείων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει οργανωμένο αρχείο, βιβλιογραφία και αναλυτικά κατατοπιστικά ρεπορτάζ για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί και δη ανεξιχνίαστα. ‘Ψάχνω διαρκώς σε μια θάλασσα πληροφοριών. Βρίσκω στοιχεία μέσα από βιβλία ή στο διαδίκτυο, κάνω τις παραίτητες μεταφράσεις, απομονώνω τις πιο αξιόπιστες και γράφω την ιστορία. Για ορισμένες περιπτώσεις ‘μπήκα’ ακόμη και σε ιατροδικαστικές εκθέσεις του FBI’, τονίζει.

Η composition doll, όπως αυτοαποκαλείται η Νίνα Κουλετάκη, έχει την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή του δημοσιογράφου και συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Γιάννη Ράγκου.

Στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο, τέτοια sites δεν αποτελούν πρωτοφανές φαινόμενο και συναντώνται συχνά. Ομως στην Ελλάδα, τέτοια θεματική ιστοσελίδα δεν υπήρχε. Αν και το ‘Εγκλημα’ δεν έχει συμπληρώσει ακόμη ούτε έναν χρόνο ζωής, φαίνεται ότι αποκτά φανατικούς θαυμαστές. Πού ίσως μάλιστα δώσουν και ‘φως’ σε υποθέσεις που μέχρι σήμερα καμία από τις επίσημες αρχές δεν είχε δώσει.

(thnx to minaki)

Πηγή : http://www.cosmo.gr/SciTech/Hellas/175442.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: